Què puc fer per aturar la destrucció de persones, pobles i natura ?

Creem ara i aquí el món amb els valors que volem !

altruisme, comunal, decreixement

Treballar llargues hores al sistema i dedicar algunes hores i euros a la setmana a la transformació no és suficient perquè estem dedicant més esforços a la destrucció que a la construcció.

Deixar-ho tot de cop i anar a viure a una comunitat rural és un repte tan gran que, fins i tot si ens en sortim, ens pot deixar sense energies per a fer que aquest canvi sigui prou generalitzat per a aturar la catàstrofe. Necessitem un pla per poder dedicar cada vegada més esforços i més coordinats al canvi:

1- prenem consciència dels privilegis que ens queden: certa llibertat d’expressió, de moviments, de reunió, accés a recursos econòmics creant empreses o sent assalariats, encara que sigui precàriament, votar i participar en candidatures … abans que els perdem amb la globalització del feixisme i destruïm completament els ecosistemes.

2- posem en comú els nostres privilegis, canviant la feina al sistema per una gran cooperativa que faci activitats lucratives, per a finançar espais, tant rurals com urbans, on assajar els nostres valors d’altruisme, comunitat, amor, desig, passió … i desintoxicar-nos de la ideologia egoista, individualitzadora i consumista que patim.

3- fem aquests espais comunals (de propietat i gestió comunitària), i assagem-hi formes d’organització i governança horitzontals, sense intermediàries.

4- fem equips productius per a satisfer totes les necessitats de la població: alimentació, habitatge, salut, energia, tecnologia... de manera desmercantilitzada, gratuïta, entre les que participem en els projectes de manera conscient, i canvi de feina o diners a la resta de la població, aprofitant aquestes interaccions per difondre la ideologia de l’altruisme i el comunal. La producció cooperativa és més eficient que la competició i ens deixarà més temps i recursos per a transformar la societat.

5- participem en les institucions i mitjans de comunicació de masses per a garantir l’autonomia, sobirania i legitimitat als espais que anem construint: que no apliquin els impostos, taxes, drets d’autor, repressió policial … als llocs on practiquem el regal en lloc del comerç. També per aconseguir finançament (subvencions, licitacions, ...) i per fer difusió.

6- centrem els esforços a aconseguir que aquesta ideologia i institucions siguin majoritàries, desplaçant l’estat-mercat, fins que ja no estiguin en perill ni els ecosistemes ni les vides de les persones.

Fem equip? contacta'm!